KäTu 2018 – Turun yliopisto 13.-14.4.2018

XVI Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumi
XVI Symposiet om forskning i översättning och tolkning
XVI Symposium on Translation and Interpreting Studies

KÄÄNTÄMISEN HINTA

Vuosittaisten KäTu-symposiumien tarkoituksena on tarjota kääntäjille ja tulkeille sekä kääntämisen ja tulkkauksen tutkijoille ja kouluttajille foorumi, jolla he voivat keskustella alan ilmiöistä, käynnissä olevista tutkimushankkeista ja tieteenalan tilasta ja kehityksestä. KäTu-symposiumit ovat jo viidentoista vuoden ajan koonneet yhteen – niin puhujiksi kuin kuulijoiksi – kääntäjiä ja tulkkeja sekä kääntämisen ja tulkkauksen tutkijoita, opettajia ja perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoita, viittomakielen tulkkien kouluttajia, tulkkeja ja tulkkiopiskelijoita samoin kuin kääntämisestä ja tulkkauksesta muutoin kiinnostuneita. Symposiumin järjestää vuorollaan jokainen Suomessa kääntäjiä ja tulkkeja kouluttava yliopisto yhdessä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL:n) opettajien ja tutkijoiden jaoston kanssa.

Vuonna 2018 KäTu-symposiumin teemana on Kääntämisen hinta. Tällä teemalla haluamme herättää keskustelua kääntämisen ja tulkkauksen hinnasta sekä konkreettisessa että kuvaannollisessa merkityksessä.

Symposiumin ensimmäinen kiertokirje, joka sisältää tarkempaa tietoa teemasta ja työmuodoista sekä esitelmöintikutsun, on julkaistu lokakuussa 2017.

Toinen kiertokirje, jossa on tietoa ilmoittautumisesta, maksuista, majoitusmahdollisuuksista ja muista käytännön seikoista, on julkaistu joulukuussa 2017.

Symposiumin ohjelma ja abstraktit löytyvät täältä.

HUOM.Joss Moorkensin plenaari (pe klo 17.30) on valitettavasti PERUTTU odottamattoman force majeure -syyn vuoksi. Sen tilalla järjestetään paneelikeskustelu ”Kääntämisen hinta: Mitä kääntämisestä ja tulkkauksesta Suomessa nykypäivänä maksetaan ja kuka maksaa?”

SKTL:n opettajien ja tutkijoiden jaoston juhlavuosi

SKTL:n opettajien ja tutkijoiden jaosto täyttää 30 vuotta vuonna 2018. Merkkipäivää juhlistetaan KäTussa SKTL:n sponsoroimilla KäTu-kasseilla, jotka lahjoitetaan kaikille KäTuun ilmoittautuneille. Lisäksi KäTu-illallisen alussa tarjoamme tervetuliaismaljat, jotka kohotetaan jaostomme 30-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Kaikissa symposiumia koskevissa yhteydenotoissa pyydämme käyttämään sähköpostiosoitetta katu2018[at]utu.fi.

(Kuva: Turun yliopisto / viestintä)